Over mij

Martine Swarttouw

Ik ben Martine Swarttouw (1978), getrouwd en moeder van 3 kinderen. Na mijn studie Beleid- en Management in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit heb ik verschillende functies vervuld in de Gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Naast mijn huidige baan in het Ikazia Ziekenhuis geef ik zwangerschapsyoga en babymassage in Rotterdam. Meer weten over Zwangerschapsyoga in Rotterdam?

Zwangerschapsyogadocente

Zelf beoefen ik al ruim 20 jaar Yoga, ook tijdens mijn zwangerschappen. Zowel tijdens het zwanger zijn als tijdens de bevalling heb ik heel veel gebruik kunnen maken van yogahoudingen, ontspannings- en ademhalingstechnieken. Dit was voor mij de reden om een erkende opleiding tot zwangerschapsyogadocent te volgen bij Samsara Yoga opleidingen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied laat ik mij regelmatig bijscholen. Ik volg workshops op het Samsara Zwangerschapsyoga congres en in recent volgde ik de Workshop ‘Spinning Babies’. Uitgangspunt voor mij is altijd geweest om een baan in de gezondheidszorg te combineren met het geven van zwangerschapsyogalessen. Ik ervaar het juist als een meerwaarde om inzichten uit beide ’takken van sport’ met elkaar te combineren!

Babymassagedocente

En dan is je kleintje geboren. Heerlijk natuurlijk dat hummeltje in jouw armen maar het is soms niet altijd makkelijk om je kindje te begrijpen. Je spreekt elkaars taal niet en moet elkaar leren kennen. Babymassage is een fantastische manier om contact met je kindje te maken. Samen maak je je het knuffelhormoon oxcytocine aan wat jullie band versterkt. Ik ben er van overtuigd dat het masseren bijdraagt aan het welbevinden van jouw baby en jouzelf. Daarom volgde ik in 2019 de erkende opleiding tot docent babymassage bij Dreumeland in Utrecht. En wist je dat ook ‘grote’ kinderen het heerlijk vinden om gemasseerd te worden? Mijn kids vallen er makkelijker door in slaap en vertellen openlijk over hun gevoelens tijdens de massage.

Meer weten over Zwangerschapsyoga in Rotterdam?

Ik hoor graag van je.
CONTACT